Olivari d.o.o.
 

Novosti

22.09.2012. // 11:02
Iako je lov liganja ali i ostalih glavonožaca poput sipa, hobotnica i muzgavaca oduvijek bio sastavni dio naših ribolovnih navika posljednjih smo godina svjedoci ekspanzije takvog ribolova koji je popraćen i razvojem specijaliziranog ribolovnog pribora.
Kao I uvijek tvrtka T.P. Olivari želi biti u korak s trendovima koje diktiraju zahtjevi tržišta tako da ekskluzivno najavljujemo distribuciju proizvoda poznatog japanskog proizvođača skosovica i varalica Kanji ,jednog od rijetkih iz najviše klase koji nije imao organiziranu distribuciju u našoj zemlji.

Kanji International je japanska tvrtka koja se bavi proizvodnjom i distribucijom visoko kvalitetnih EGI skosovica za lov liganja te prateće opreme.

Tvrtka dizajnira proizvode i nabavlja sve potrebne materijale na japanskom tržištu dok se samo sklapanje i pakiranje artikala odvija u njihovoj tvornici u Kini.

Kanji international uz svoje ''in house'' modele Clicks i Clicks Pro-Spec proizvodi skosovice za nekoliko svjetski poznatih brendova te limitirane edicije namijenjene isključivo domaćim  distributerima  na zahtjevnom Japanskom tržištu.

 

Prvi uzorci Kanji proizvoda odmah čim su došli negdje tijekom Ožujka ove godine su dani na testiranje iskusnim ribičima koji se aktivno bave lignjolovom  da bi na kraju sve tipove skosavica i voblera testirali i zaposlenici tvrtke Olivari osobno koji su također vrsni ribolovci. Rezultati samog testiranja su bili odlični; bilo da se radilo o lovu liganja, bilo da se radilo o lovu sipa, hobotnica i muzgavaca pri dnu. Uzorci su  testirani u Istri, Primorju te srednjoj i južnoj Dalmaciji te smo na kraju tog perioda moglo zaključiti kako Jadranske lignje i sipe imaju jako veliki apetit za  Kanji skosovicama . Testeri su izrazili veliko zadovoljstvo izgledom, kvalitetom, akcijom, lovnošću i poglavito završnom obradom  skosovica  te ih svrstali u kategoriju sa najboljim skosovicama koje možete naći na tržištu.

 

 

U ponudi će biti dva modela skosovica. Model Kanji Clicks kao bazni model I Clicks Pro-Spec kao napredniji model. koji će pokriti gotovo sve uvjete  lignjolova na koje možete naići sa EGI tipom skosovica.

 

Osim poslovične Japanske kvalitete na koju uvijek možete računati, Kanji proizvodi će  na Hrvatsko tržište biti  plasirani po vrlo pristupačnim cijenama  tako da neće biti potrebe za pronalaženjem drugih kanala nabave mimo vaših lokalnih  trgovina ribolovnim priborom.

Kanji Clicks će biti dostupan u 4 veličine

MODEL

TEŽINA

DUŽINA

PROSJEČNA BRZINA TONJENJA

CLICKS 20

7 gr

7.3 cm

5-5.6 sec/ 1m

CLICKS 25

10 gr

8,6 cm

5-5.6 sec/ 1m

CLICKS 30

14 gr

10.2 cm

3,5-4sec/ 1m

CLICKS 35

19 gr

11.5 cm

            3,5-4 sec/ 1m

 

Kanji Clicks Pro Spec u 2 veličine 

MODEL

TEŽINA

DUŽINA

PROSJEČNA BRZINA TONJENJA

CLICKS PRO SPEC 25

11 gr

8.5 cm

3-3.5sec / 1m

CLICKS PRO SPEC 30 D

15 gr

10.4 cm

3-3.5sec / 1m

 

 

Model Clicks je dosta sličan po brzini propadanja Yamashitinom EGI OH-Q Basic modelu koji je uz Live varijantu i  jedan od najkorištenijih.  U Kanji Clicks ponudi su modeli sa bazom  u srebrnoj, zlatnoj, marble/rainbow, olive clear  i crvenoj varijanti u kombinacijama sa 42 boje tkanina.  Izbor ovih kombinacija pokriva  gotovo sve uvjete na vodi kod dnevnog i noćnog lignjolova.  Specifičnosti Clicks modela su malo širi profil skosovice koji usporava tonjenje i vodoravno postavljena ušica koji skosovici daje umjereniju akciju prilikom skosanja sa kraćim otklonima u stranu za razliku od Pro Spec modela. Krunice kojima su opremljeni Clicks modeli su kvalitetne i oštre te su postavljene dvostruko kod svih veličina osim 2.0 koji ima jednostruke krunice. Neki deseni imaju i decentne luminous detalje na pojedinim dijelovima skosovice.

 

 

Model Clicks Pro Spec  ima malo brži stupanj propadanja u odnosu na standardni model. To može zahvaliti nešto užoj hidro dinamičnoj  konstrukciji kod koje je specifičan puno tanji promjer nosa i repa skosovice te uže konstruirano olovo. Sama takva konstrukcija Pro Spec modelu daje i mnogo ''življu akciju'' koja kod skosanja izvodi brže vrlo oštre otklone. U uvjetima lignjolova prilikom jakog kurenta takva konstrukcija će itekako olakšati prezentaciju skosovica. U Pro Spec ponudi ćemo imati 19 boja tkanina sa bazama u zlatnoj, crvenoj, marble/rainbow i satsuma  boji koje će također pokriti gotovo sve uvjete dnevnog i noćnog lignjolova.  Krunice kojima su opremljeni Pro Spec modeli su vrlo kvalitetne, oštre, specifično zaobljene i dodatno učvršćene shrink tubom na spojnim mjestima. Krunice su kod oba modela postavljene dvostruko po principu ''manja-veća'' što će dodatno poboljšati postotak realiziranih grizeva i umanjiti zapinjanje o pridnenu vegetaciju. Neki deseni također imaju i decentne luminous detalje na pojedinim dijelovima skosovice.

 
 
Arhiva novosti